Friday 8 December 2017
RMU geeft Nota 2018 aan Rutte
Vakorganisatie RMU presenteert op maandag 11 december 2017 de RMU Nota Arbeidsvoorwaardenbeleid 2018 in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Minister-president Rutte zal het eerste exemplaar van Visie ’18, de publieksversie van de Nota, in ontvangst nemen van RMU-voorman Peter Schalk. Als thema staat ‘Het werken van morgen’ centraal. Lees Meer »
RMU: 'Belangrijke wissels om in regeerakkoord'
De RMU ziet belangrijke en positieve elementen in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet Rutte-III. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU: “Het nieuwe kabinet zet een aantal noodzakelijke wissels om, zowel voor gezinnen als op de arbeidsmarkt. Het is mooi dat iedereen dit in de portemonnee gaat merken, maar de RMU wil ervoor waken dat we de rekening naar onze kleinkinderen schuiven doordat de overheidsfinanciën op langere termijn verslechteren." Lees Meer »
'Kabinet rekent eenverdieners zwaar af'
De regering wil de forse belastingdruk voor eenverdieners niet verder aanpakken. Dat schrijft minister Dijsselbloem (Financiën) in zijn reactie op de oproep van de Eerste Kamer om de belastingverschillen tussen eenverdieners en tweeverdieners te verkleinen. Lees Meer »
RMU biedt 10 actiepunten aan bij fracties
Nu de formatieonderhandelingen gaan starten, presenteert de RMU een manifest met tien actiepunten voor het nieuwe regeerakkoord. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU, heeft dit manifest dinsdag aangeboden aan alle Tweede Kamerfracties. Met de boodschap: “Pak onze handschoen op en ga ermee aan de slag!” Lees Meer »
'Veranker waarden en normen in regeerakkoord'
In de strijd om de kiezer zijn waarden en normen weer actueel geworden. Politici worden uitgedaagd hun belangrijkste waarden te benoemen. Dat is winst! Blijkbaar is het in deze verkiezingstijd ineens duidelijk geworden dat het niet alleen gaat over geld en economie. Onze samenleving snakt naar waarden en normen. Maar om welke waarden gaat het eigenlijk? Lees Meer »
Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel Verlof en arbeidstijden
De Tweede Kamer heeft gisteren met ruime meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). De maatregelen wijzigen de Wet arbeid en zorg en de Wet aanpassing arbeidsduur en zijn een aanvulling op de afspraken die nu al op de werkvloer en binnen gezinnen worden gemaakt. Lees Meer »
Categorieën Bedrijfsleven Politiek
Tags verlof
door
Wednesday 17 September 2014
Plannen Prinsjesdag missen urgentie
Terwijl in sommige omringende landen de economie voorzichtig weer groeit, blijft het in Nederland haperen, onder andere door het wegzakken van voor Nederland belangrijke exportlanden. De werkloosheid is historisch hoog en vormt een drama voor ieder die het raakt. Daarnaast wordt met name de zorg getroffen door overheidsmaatregelen, waardoor in deze sector tienduizenden banen dreigen te verdwijnen. De RMU mist urgentie en daadkracht in de plannen voor 2015. Lees Meer »
Categorieën Politiek Economie
door
Tuesday 16 September 2014
Kabinet wil 100.000 banen extra scheppen
Het kabinet wil de komende jaren 100.000 extra banen scheppen door de lasten op arbeid met 15 miljard euro te verlagen. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij het aanbieden van het 'koffertje' met daarin de Miljoenennota aan de Tweede Kamer. Lees Meer »
Categorieën Politiek Economie
door
Friday 7 February 2014
Sociale rand om het bijstandakkoord
Opnieuw een akkoord, nu over de bijstandswet. En eerlijk is eerlijk, het is een verbetering van de eerste versie. En ere wie ere toekomt, dit is dankzij de zogenoemde C3, de constructieve drie partijen die het kabinet momenteel helpen om de begroting op orde te krijgen. Lees Meer »
Categorieën Economie Politiek
door