1,6 miljoen Nederlanders volgen cursus na 25e
Bijna achttien procent van Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar hebben in 2014 een opleiding of cursus gevolgd. Dat komt neer op ongeveer 1,6 miljoen personen. Lees Meer »
UWV krijgt extra keuringsartsen om achterstand weg te werken
Het UWV krijgt er veertig tot vijftig keuringsartsen bij om achterstanden bij uitkeringsinstantie UWV weg te werken. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door
Baanzekerheid Nederlandse werknemer flink afgenomen
e positie van werknemers in Nederland is de afgelopen jaren in hoog tempo onzekerder geworden. Lees Meer »
Studenten fout voorgelicht over kansen op arbeidsmarkt
Studenten hebben een verkeerd beeld van de kans op een baan die hun studie biedt. Dat zeggen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De studentenorganisaties willen dat er onderzoek wordt gedaan naar het arbeidsperspectief dat studies bieden. Lees Meer »
Werkgever vraagt sollicitant naar gezondheid ondanks verbod
Werkgevers stellen regelmatig gezondheidsvragen in sollicitatieformulieren, ondanks een verbod daarop. De commissie die daarop toeziet, roept werkgevers op om hun formulieren aan te passen. Lees Meer »
Acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee
Bijna acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee naar hun werk. De helft van de werknemers eet deze op in het bedrijfsrestaurant. Lees Meer »
Acht op de tien jongeren zou baard afscheren voor baan
Tachtig procent van de jongeren is bereid zijn gezicht glad te scheren als een nieuwe werkgever daar om vraagt. Lees Meer »
Wednesday 3 February 2016
Loon naar werken
Geld is niet alles. Veel mensen werken niet alleen voor het geld, zo blijkt uit tal van onderzoeken. Toch is het wel belangrijk dat arbeid loont. Een beloning moet recht doen aan iemands inzet. Uitwassen rond bonussen, topsalarissen, onderbetaling en uitbuiting plaatsen ons daarom voor lastige vragen. Wat is een Bijbelse kijk op beloning? Lees Meer »
Categorieën Bijbel Bedrijfsleven
door
Persoonlijk budget steeds vaker opgenomen in cao
In steeds meer cao's worden afspraken gemaakt over een persoonlijk keuzebudget voor werknemers. Dat meldt werkgeversorganisatie AWVN maandag. Lees Meer »
Jongeren vaak onder hun niveau aan de slag
Veel jongeren werken onder hun niveau. In het derde kwartaal van vorig jaar deed ongeveer de helft van de hoogopgeleide jongeren in Nederland werk dat in het algemeen door mensen met een middelbaar of lager onderwijsniveau wordt gedaan. Lees Meer »
Categorieën Bedrijfsleven
Tags niveau
door