Wednesday 11 January 2017
WWZ in 2017 aanpassen of afschaffen?
De geloofwaardigheid van de flexwet en het ontslagrecht (de WWZ) is nagenoeg verdampt. Wat nu? Onder het mom van maatwerk steeds kleine wijzigingen doorvoeren of juist aansturen op een algehele en structurele aanpassing van de Wet werk en zekerheid? Lees Meer »
Wednesday 11 January 2017
RMU: Geef vluchtelingen een baan
Vluchtelingen moeten sneller aan het werk kunnen, aldus mr. Ruben van Mourik en Arne Schaddelee. ​ Vluchtelingen zijn in Nederland veilig. Maar is dat wel genoeg?  Lees Meer »
Categorieën
door Redactie
​Afscheid interim interimmanager Cedrah-locatie Eben-Haëzer
Op 15 december nam locatiemanager Carien van den Berg  na een interim periode afscheid van woonzorgcentrum Eben-Haëzer in MIddelburg. Bij de start van haar werkzaamheden werd gesproken over een periode van 4 maanden; uiteindelijk werd dit ruim 2 jaar. Lees Meer »
Leuk promofilmpje van het Driestar College voor scholieren
Leuk promofilmpje van het Driestar College voor scholieren Lees Meer »
Categorieën Onderwijs
Tags driestar
door Redactie
Blog | Hoogbegaafde leerlingen hebben allemáál het beste idee
Op een school voor hoogbegaafde leerlingen geef ik les aan de middenbouw, groep 5 en 6. We zijn bezig met een project over het milieu. Hoe ben je zuinig met energie? Geen onnodig water verbruiken en het licht uitdoen als je weggaat. Maar ook het installeren van zonnepanelen, water hergebruiken en een huis isoleren zijn manieren om energiezuiniger te leven. Lees Meer »
Categorieën Onderwijs
Tags driestar
door Redactie
Asscher schaft minimumjeugdloon vanaf 21 jaar af
Jongeren vanaf 21 jaar gaan hetzelfde minimumloon verdienen als volwassenen. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schaft het minimumjeugdloon af voor jongeren tussen 21 en 23 jaar, want "volwassenen verdienen een volwassen loon", aldus de bewindsman. Lees Meer »
Categorieën Binnenland
door Redactie
Monday 25 April 2016
Aantal faillissementen stijgt fors
Het aantal bedrijven dat in het eerste kwartaal van dit jaar failliet ging, is fors gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Lees Meer »
Categorieën Economie
Tags failliet
door Redactie
1 op 5 werkgevers twijfelt over aannemen zzp’ers na einde VAR
Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de modelovereenkomsten die de VAR op 1 mei vervangen. Veel werkgevers zijn bang voor eventuele bedrijfsrisico’s blijkt uit een rondgang van HR-dienstverlener Tentoo. Bent u DBA-proof? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
Tags var zzp
door Redactie
Ruim 4500 agenten melden zich dagelijks ziek
Het ziekteverzuim bij de politie is torenhoog. De taskforce die in 2014 werd opgericht om het langdurig ziekteverzuim omlaag te brengen, richtte niet voldoende uit. Inmiddels melden ruim 4500 agenten per dag zich ziek. Lees Meer »
Categorieën Binnenland
door Redactie
Vrijwilligersorganisaties vrezen prijsstijging Verklaring Omtrent Gedrag
Vrijwilligersorganisaties en welzijnsinstellingen maken zich zorgen om de prijsstijging van de Verklaring Omtrent Gedrag, beter bekend als de VOG. De prijsstijging betekent in sommige gevallen tienduizenden euro's aan extra kosten. Lees Meer »