Tuesday 31 January 2017
Siloah in Barneveld heet nu 'Tharah'
De nieuwe woonlocatie van Siloah Gehandicaptenzorg in Barneveld krijgt de naam Tharah. Deze naam is onthuld tijdens een bijeenkomst met bewoners, medewerkers en familieleden. Lees Meer »
Geleidelijke afschaffing minimum jeugdloon
Goed nieuws! Vanaf 1 juli gaat het wettelijk minimumloon voor werknemers van 18 tot en met 22 jaar omhoog. De RMU vond het al langer een doorn in het oog, dat voor jonge werknemers tussen de 15 en 23 jaar een lager minimumjeugdloon gold. Lees Meer »
Wednesday 25 January 2017
'Laagopgeleiden moeten op LinkedIn'
Laagopgeleide jongeren maken geen gebruik van de mogelijkheden die social media bieden voor bijvoorbeeld sociale participatie en het vinden van werk. Daardoor groeit de kloof op het gebied van sociale en loopbaanontwikkeling tussen lager en hoger opgeleiden. Dit stelt Paulo Moekotte in zijn proefschrift aan de Open Universiteit. Lees Meer »
Wednesday 25 January 2017
'AWVN legt bommetje onder sociaal akkoord'
Eerder wijdden wij van Refojobs een artikel aan de plannen van de werkgeversbonden met de ontslagvergoeding. Coördinator Arbeidsvoorwaardenbeleid van de RMU Chris Baggerman geeft zijn visie op de gang van zaken. Lees Meer »
Refojobs sponsort Vrouwendag Woord & Daad. Voor hoeveel, dat bepaalt u!
Refojobs wil graag een bijdrage leveren in de kosten van de organisatie van deze dag, zodat uiteindelijk een groter deel van de opbrengst naar Woord en Daad gaat. Hoe werkt het? Voor elke Like van onze Facebookpagina tussen maandag 23 januari en donderdag 7 april doneren wij 50 cent aan de organisatie van de Vrouwendag (tot een maximum van 200 euro). Lees Meer »
Friday 20 January 2017
Perspectief voor flexwerkers?
Het aantal flexwerkers in Nederland neemt gestaag toe. We blijken met z´n alleen steeds flexibeler te gaan werken. Dat lijkt een positieve ontwikkeling, meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Maar is dat het ook? Lees Meer »
Categorieën Binnenland
Tags flexwerker
door Redactie
'Omscholing in plaats van ontslagvergoeding'
Werkgeversorganisaties willen dat bij reorganisatie meer geld uitgaat naar omscholing van werknemers in plaats van naar ontslagvergoedingen. Dat staat in de nieuwe arbeidsvoorwaardennota die woensdag is gepresenteerd door AWVN, VNO/NCW en MKB-Nederland. Lees Meer »
Friday 13 January 2017
Past mijn werk echt bij me?
Je hebt een baan, je leven loopt lekker en je verdient niet slecht. Je kunt zomaar die designbank van je dromen kopen. Wat wil je nog meer? Toch knaagt het, want je hebt niet het werk dat echt bij je past. Dus wat nu? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Dagelijks werk, een christelijke roeping?
Geld verdienen en een baan van veertig uur wordt nauwelijks in verband gebracht met een roeping in Gods koninkrijk. Onbewust gaan veel christenen uit van de stelling: ‘Geloven doe je in de kerk, en op je werk moet je gewoon werken.’ Maar is dat wel waar? Wat hebben God en geloof met je werk te maken? En kun je met je werk God dienen? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Sollicitatie Linkedin: eerst een stift
Wanneer je bij LinkedIn op sollicitatie mag komen word je op een unieke manier getest. Brendan Browne, Hoofd Recruitment bij LinkedIn, heeft zijn geheel eigen methode. Lees Meer »