Werkgevers: vòòr Pasen nieuw ontslagrecht
De oproep vandaag van de werkgevers in de industrie in de Telegraaf en bij de NOS om nog voor de Paasdagen tot een akkoord te komen over de knelpunten op de arbeidsmarkt, komt op een curieus moment, zo stelt Chris Baggerman van het RMU. Lees Meer »
RMU biedt 10 actiepunten aan bij fracties
Nu de formatieonderhandelingen gaan starten, presenteert de RMU een manifest met tien actiepunten voor het nieuwe regeerakkoord. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU, heeft dit manifest dinsdag aangeboden aan alle Tweede Kamerfracties. Met de boodschap: “Pak onze handschoen op en ga ermee aan de slag!” Lees Meer »
Friday 24 March 2017
Vitaal ondernemen op lange termijn
Zit je net lekker te eten tijdens een gezellige maaltijd, begint je mobiel te piepen. Is het een klant of zijn het pushberichten? De nieuwshonger en triggers van klanten zijn bijna niet te negeren. Iedereen baalt. Zo zoek je naar de combinatie van werk en je privésituatie. Wie herkent het niet? Lees Meer »
RMU oneens met FNV over zzp-voordeel
​De nieuwe FNV-voorzitter Han Busker wil de fiscale voordelen van zzp’ers schrappen. Doordat zzp’ers zich nu tegen lage tarieven aanbieden, verdwijnen deze voordelen eigenlijk in de zakken van hun opdrachtgevers, stelt Busker in een interview met het Financieel Dagblad. “We willen een eind aan de ongelijke behandeling ten opzichte van vaste werknemers.” Lees Meer »
'Veranker waarden en normen in regeerakkoord'
In de strijd om de kiezer zijn waarden en normen weer actueel geworden. Politici worden uitgedaagd hun belangrijkste waarden te benoemen. Dat is winst! Blijkbaar is het in deze verkiezingstijd ineens duidelijk geworden dat het niet alleen gaat over geld en economie. Onze samenleving snakt naar waarden en normen. Maar om welke waarden gaat het eigenlijk? Lees Meer »
POLL: RMU-plan hypotheekaflossing met pensioengeld
Het is verkiezingsdag. Vandaag kunt u naar de stembus. Bent u nog zwevende kiezer? Dan heeft u tal van kieswijzers en stemhulpen tot u beschikking die u wegwijs maken door de verkiezingsprogramma’s. Lees Meer »
Friday 10 March 2017
POLL: belasting voor eenverdieners
​​Je hebt een mooie baan en verdient daarmee een goed inkomen om je gezin te onderhouden. Je partner heeft geen betaalde baan, maar zorgt bewust voor de kinderen, studeert of doet vrijwilligerswerk. Of misschien kan je partner niet werken, bijvoorbeeld door een (chronische) ziekte of handicap. Of wellicht is je partner werkloos… Lees Meer »
POLL: Inkomensverzekering tegen flexprobleem?
Starter op de arbeidsmarkt? Grote kans dat je begint met een tijdelijk contract. Wel een vast contract? Zo vanzelfsprekend is dat niet meer: nog maar 6 op de 10 werkenden heeft een vast dienstverband. Heb je een flexibel contract, dan is je volgende stap wellicht een vaste baan. Maar werkgevers staan daar niet om te springen. Lees Meer »
'Ouderen vermogend, minder koopkracht'
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde vandaag nieuwe cijfers over de vermogens- en inkomensontwikkeling van 65-plussers. Daaruit blijkt dat het vermogen van senioren in de afgelopen 20 jaar gemiddeld is gestegen, maar dat de koopkracht van deze groep ouderen achter blijft. Lees Meer »
Wednesday 1 March 2017
Zingevend en inspirerend leiderschap
Onlangs bracht Business Leader de resultaten naar buiten van een grootschalig onderzoek. Maar liefst zestig procent van de ondervraagde zegt te willen inspireren. Het inspirerend leiderschap staat bij een groeiend aantal directeuren bovenaan het prioriteitenlijstje. Lees Meer »