Nieuwe certificeringseisen kinderopvang
Per 1 augustus 2019 worden er strengere eisen gesteld aan de certificering van medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die voor- en vroegschoolse educatie aanbieden (VVE). Lees Meer »
Siloah krijgt natuurlijke dagbesteding
Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven in Tricht en locatie Lingeoever van Siloah (Gehandicaptenzorg) in Geldermalsen gaan samenwerken. Onlangs hebben beide organisaties een intentieverklaring getekend waarin de uitgangspunten van de beoogde samenwerking zijn vastgelegd. Lees Meer »
'WWZ aanpassen tegen ongewenste bijwerkingen'
Werkgevers ontslaan werknemers niet eerder of later door nieuwe ontslagregels in WWZ. Maar het aantal ontslagen met wederzijds goedvinden zijn gestegen, waardoor ook de ontslagkosten. De RMU ziet het nut van de WWZ, maar vraagt wel om aanpassingen vanwege ongewenste bijwerkingen hiervan. Lees Meer »
Refojobs krijgt nieuwe naam en nieuwe accountmanager
Morgen lanceren we voor Refojobs een nieuwe naam: WerkMetTalent.nl. ​En er is nog meer leuk nieuws: Eelco Slingerland gaat per 1 juni voor ons aan de slag als accountmanager. Lees Meer »
Friday 19 May 2017
Jaarverslag: RMU blijft groeien
​​De RMU sloot het jaar 2016 af met een groei naar 17.329 leden. Ook behartigde de RMU bijna 6.000 ledenzaken, een groei van 8%. Verder was het jaar 2016 opnieuw financieel een gezond jaar. Dat is te lezen in het RMU Jaarverslag 2016. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Arbeidsmarkt steeds beter voor werklozen
De arbeidsmarkt trekt aan. En dat is goed nieuws voor kortdurend, maar ook steeds meer langdurig werklozen. Vooral degenen die één tot twee jaar zonder werk zitten. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Lees Meer »
Steeds meer animo vrije Bevrijdingsdag
Steeds meer mensen willen op Bevrijdingsdag een vrije dag. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vorig jaar was 60 procent voorstander van dit plan, nu is dat 70 procent. Een goed idee? Lees Meer »
Wednesday 26 April 2017
3e jaar oudere ww'ers terug op tafel
Minister Asscher heeft afgelopen woensdag de werkgevers- en werknemersorganisaties in de Stichting van de Arbeid (STAR) medegedeeld dat hij akkoord is met reparatie van het derde jaar WW-uitkering voor langdurig werklozen. De verwachting is dat de sociale partners in de STAR vandaag ook hun handtekening zetten. Lees Meer »
Wednesday 12 April 2017
ZZP: Zelfstandige zonder premies?
De zelfstandige zonder personeel (zzp’er) is met een opmars bezig. In veel sectoren maken werknemers met vaste contracten plaats voor zelfstandige ondernemers. Ook zijn velen niet verzekerd. Dat zet de politiek en de belangenorganisaties aan het denken. Moet het mes in de voordelen die de zelfstandigen zonder personeel genieten? Een verkenning. Lees Meer »
Categorieën Bedrijfsleven
Tags fnv premie zzp
door Redactie
Friday 7 April 2017
Nieuw RMU·NU magazine uit
Het nieuwste nummer van RMU·NU gaat over de kabinetsformatie, de dilemma’s voor zzp’ers en de houding van christenen op de werkvloer. “Geen minimale inzet, maar optimale inzet”, stelt Nico van der Voet over de werkhouding. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie