Friday 22 September 2017
CPB: 'Hogere lonen in komende jaren'
Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de komende jaren hogere lonen in zicht komen. Dit valt af te leiden uit de positieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit stelt het bureau in de tijdens Prinsjesdag gepubliceerde Macro Economische Verkenning (MEV). Lees Meer »
Categorieën Binnenland
door Redactie
Wednesday 20 September 2017
RMU: Begroting bevat te weinig keuzes
De RMU noemt de Miljoenennota een kleurloze begroting. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU: “De groeiende economie geeft wat meer ruimte in de overheidsportemonnee, maar het demissionaire kabinet zit in de klem van de formerende partijen. Willen we echt iedereen laten merken dat het goed gaat, zullen de formerende partijen ook echte keuzes moeten maken." Lees Meer »
Friday 15 September 2017
Quotum arbeidsbeperkten bij overheid
De overheid moet meer arbeidsbeperkte werknemers krijgen. Vanaf 2020 zullen instanties boetes krijgen als zij het quotum niet halen. Dit heeft het kabinet vrijdag besloten na aandringen van demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. Lees Meer »
'Vastgelopen polderoverleg gemiste kans'
Het zogenaamde polderoverleg tussen de sociale partners (werkgevers en werknemers) over de arbeidsmarkt is maandag vastgelopen. Er is geen overeenstemming bereikt over de problemen op de arbeidsmarkt en met de pensioenen. Lees Meer »
Friday 1 September 2017
Forse toename van uitzendwerk
De hoeveelheid uitzendwerk in Nederland neemt hard toe. Zelfs zo dat, volgens het CBS, in het tweede kwartaal van dit jaar een stijging te zien is die in ruim tien jaar niet is vertoond. Lees Meer »
Categorieën Binnenland
door Redactie
Thursday 31 August 2017
Concert Flying Eagle in Moordrecht
Op zaterdag 16 september organiseert Flying Eagle een prachtig en goedverzorgd concert. Zeker voor mensen die van populair-klassieke muziek houden is dit niet te missen! Een vijftal ervaren artiesten geeft om 20.00 uur een muzikale avond voor een breed publiek in de Dorpskerk van Moordrecht. Lees Meer »
Thursday 31 August 2017
'Nederland kampioen deeltijdwerken'
Nederland is wereldwijd 'kampioen deeltijdwerken', zo blijkt weer uit de nieuwste cijfers van het CBS. Dat is geen verrassing, vindt Chris Baggerman, coördinator Arbeidsvoorwaardenbeleid bij de RMU. "Wat de cijfers daarnaast ook duidelijk maken, zijn zaken die eerst onmiskenbaar onder de radar bleven."
 
Lees Meer »
Friday 25 August 2017
Zittende werknemers in beweging!
Het mag dan een overbekend gegeven zijn dat ieder mens voldoende beweging nodig heeft, veel mensen met zittend werk komen hier toch niet makkelijk aan. De Gezondheidsraad stak afgelopen week weer eens zijn nek uit, met nieuwe bewegingsrichtlijnen. Maar hoe krijg je als werkgever je mensen ook echt in beweging? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
Tags beweging
door Redactie
Friday 11 August 2017
38 procent werkt in woongemeente
In 2015 woonde 38 procent van de werknemers in Nederland in dezelfde gemeente waar ze werkten. En gemiddeld woonde een werknemer 22,6 km van zijn werkplek. Dit blijkt uit nieuwe cijfers omtrent woon-werkafstanden van het CBS over het jaar 2015. Lees Meer »
Wednesday 2 August 2017
Online check sollicitant aan banden?
Het is bij een sollicitatie meer regel dan uitzondering: de online check. Ga er maar gerust vanuit dat de werkgever je heeft gegoogled en je online profielen heeft nageplozen. Maar is dat wel eerlijk? De EU denkt in ieder geval van niet en neemt maatregelen. Lees Meer »