Friday 20 October 2017
Driestar Forum Pedagogiek over gender
Driestar hogeschool organiseert vier keer per jaar een Forum voor Pedagogiek voor studenten, zorgexperts en onderwijskundigen. Op 25 oktober aanstaande is het thema ‘Gender: mens of marketing?’. Lees Meer »
Friday 6 October 2017
RMU: Onderwijsstaking onverantwoord
De onrust in het onderwijs is groot. Velen ervaren een hoge werkdruk. Ook dreigt er een tekort aan personeel. En er is veel te doen om de salarissen. Daarom is er vandaag een grote staking in het onderwijs. De RMU begrijpt de zorgen goed, maar wijst de staking principieel af. Lees Meer »
Nieuwe certificeringseisen kinderopvang
Per 1 augustus 2019 worden er strengere eisen gesteld aan de certificering van medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die voor- en vroegschoolse educatie aanbieden (VVE). Lees Meer »
Tuesday 31 January 2017
Kan iedereen leren lesgeven?
Een goede leraar, dat ben je of dat ben je niet. Toch? Of kun je lesgeven leren? „Goede begeleiding en gezamenlijke voorbereiding helpt enorm.” Dat is de ervaring van Machteld van der Maas (18) en Jacob Jan van Rijs (22), docenten in opleiding bij Driestar hogeschool en het Calvijn College. De docenten leren het vak dus vooral in de praktijk. Lees Meer »
1,6 miljoen Nederlanders volgen cursus na 25e
Bijna achttien procent van Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar hebben in 2014 een opleiding of cursus gevolgd. Dat komt neer op ongeveer 1,6 miljoen personen. Lees Meer »
Laat vmbo, havo en vwo meer door elkaar lopen
Scholieren moeten eindexamen kunnen doen op verschillende niveaus. Ze moeten een diploma kunnen krijgen waarbij ze bijvoorbeeld twee vakken op vwo-niveau hebben gehaald en vijf vakken op havo-niveau. Daarvoor pleit voorzitter Paul Rosenmöller van de VO-raad, de belangenorganisatie van de middelbare scholen, in een interview met de Volkskrant. Lees Meer »
Categorieën Onderwijs
Tags maatwerk
door
Wednesday 18 February 2015
Opnieuw minder voortijdige schoolverlaters
Steeds meer jongeren sluiten hun opleiding af met een diploma. Het aantal jongeren dat vorig schooljaar in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs voortijdig de schoolbanken verliet, daalde met bijna 2000. Lees Meer »
Categorieën Onderwijs
door
ChristenUnie en SGP tegen 'reli-politie' Bussemaker
De kleine christelijke partijen in de Tweede Kamer zijn tegen een plan van minister Bussemaker om 160 voorlichters in te zetten, die bij bepaalde groepen in de samenleving over taboes als homoseksualiteit moeten gaan praten. Lees Meer »
Categorieën Onderwijs
door
Driestar hogeschool heeft beste pabo van Nederland
De voltijd opleiding Leraar basisonderwijs (pabo) van Driestar hogeschool is de beste van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2015, die gisteren verscheen. De Keuzegids schrijft: “De ultieme topper, niet alleen in het westen maar ook landelijk, is Driestar hogeschool. Lees Meer »
Categorieën Onderwijs
door
Wednesday 24 September 2014
Bedrijfsleven houdt behoefte aan mbo'ers
Het Nederlandse bedrijfsleven houdt altijd behoefte aan personeel met een diploma op mbo-niveau 2 en 3 op zak. Dat zegt MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen dinsdag tegenover NU.nl in reactie op uitspraken van de Groningse hoogleraar Jouke van Dijk eerder deze maand.  Lees Meer »
Categorieën Bedrijfsleven Onderwijs
door