Wednesday 28 June 2017
Ontslag per direct
RMU-Lid is René al jaren, maar buiten een adviesvraag om heeft hij geen direct gebruik hoeven te maken van de diensten van de RMU. Totdat zijn werkgever hem van het ene op het andere moment de deur wijst. “Na mijn werkdag was het op kantoor komen en kon ik gaan” Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Monday 25 April 2016
Aantal faillissementen stijgt fors
Het aantal bedrijven dat in het eerste kwartaal van dit jaar failliet ging, is fors gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Lees Meer »
Categorieën Economie
Tags failliet
door Redactie
Wednesday 27 January 2016
Werkloosheid daalt verder
De daling van de werkloosheid zet langzaam door. Het aantal werklozen nam in de laatste drie maanden van vorig jaar met gemiddeld 7000 per maand af, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee komt het totaal aantal mensen zonder baan uit op 588.000. Dat is het laagste aantal in bijna drie jaar tijd. Lees Meer »
Categorieën Economie
door
55- tot 65-jarigen maken meeste kans op langdurige armoede
Nederlanders van tussen de 55 en 65 jaar lopen het hoogste risico op langdurige armoede. Een steeds groter deel van die groep wordt door arbeidsongeschiktheid en werkloosheid afhankelijk van een uitkering, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) Lees Meer »
Categorieën Algemeen Economie
door
Meeste werknemers houden in 2016 netto meer over
De meeste werknemers houden in 2016 een hoger netto salaris over. Ambtenaren die drie keer modaal verdienen, gaan er het meest op vooruit. Zij houden maandelijks 111 euro meer over dan in 2015, blijkt woensdag uit berekeningen van salarisdienstverlener ADP. Lees Meer »
Categorieën Algemeen Economie
Tags netto 2016
door
Aanpassing belastingplan levert geen banen op
De laatste wijzigingen in het belastingplan leveren geen extra banen op. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) hebben de aanpassingen, die zijn gedaan op verzoek van D66, een neutraal effect op de werkgelegenheid. Lees Meer »
Aanpak werkloosheid kabinet druppel op een gloeiende plaat
De structurele werkloosheid in Nederland wordt onvoldoende bestreden door de nieuwe maatregelen van het kabinet. Die kritiek blijft de dag na Prinsjesdag overheersen bij verschillende deskundigen, vakbonden en de Raad van State. Lees Meer »
Categorieën Economie
door
10 procent overheidsuitgaven naar kosten zieke werknemer
In 2013 was ruim 10 procent van alle uitgaven door de Nederlandse overheid bestemd voor het opvangen van zieke of arbeidsongeschikte werknemers. Dat is het hoogste aantal binnen de Europese Unie. Lees Meer »
Meer werk voor uitzendkrachten vanwege 'onzekere economie'
In de eerste helft van dit jaar is er meer werk gekomen voor uitzendkrachten. Als je dit zou doortrekken over het hele jaar, komen er in heel 2015 70.000 meer uitzendbanen ten opzichte van vorig jaar. Lees Meer »
Vakantiebanen liggen voor het oprapen
Post bezorgen, serveren op feesten en evenementen of bij mensen thuis langs gaan om hun smartphone te installeren of te repareren. Diverse studentenuitzendbureaus melden dat er voorlopig genoeg vacatures zijn voor vakantiewerkers. Lees Meer »