RMU: 'Belangrijke wissels om in regeerakkoord'
De RMU ziet belangrijke en positieve elementen in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet Rutte-III. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU: “Het nieuwe kabinet zet een aantal noodzakelijke wissels om, zowel voor gezinnen als op de arbeidsmarkt. Het is mooi dat iedereen dit in de portemonnee gaat merken, maar de RMU wil ervoor waken dat we de rekening naar onze kleinkinderen schuiven doordat de overheidsfinanciën op langere termijn verslechteren." Lees Meer »
Friday 22 September 2017
CPB: 'Hogere lonen in komende jaren'
Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht dat de komende jaren hogere lonen in zicht komen. Dit valt af te leiden uit de positieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit stelt het bureau in de tijdens Prinsjesdag gepubliceerde Macro Economische Verkenning (MEV). Lees Meer »
Categorieën Binnenland
door Redactie
Wednesday 20 September 2017
RMU: Begroting bevat te weinig keuzes
De RMU noemt de Miljoenennota een kleurloze begroting. Peter Schalk, Raad van Bestuur RMU: “De groeiende economie geeft wat meer ruimte in de overheidsportemonnee, maar het demissionaire kabinet zit in de klem van de formerende partijen. Willen we echt iedereen laten merken dat het goed gaat, zullen de formerende partijen ook echte keuzes moeten maken." Lees Meer »
Friday 15 September 2017
Quotum arbeidsbeperkten bij overheid
De overheid moet meer arbeidsbeperkte werknemers krijgen. Vanaf 2020 zullen instanties boetes krijgen als zij het quotum niet halen. Dit heeft het kabinet vrijdag besloten na aandringen van demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken. Lees Meer »
'Vastgelopen polderoverleg gemiste kans'
Het zogenaamde polderoverleg tussen de sociale partners (werkgevers en werknemers) over de arbeidsmarkt is maandag vastgelopen. Er is geen overeenstemming bereikt over de problemen op de arbeidsmarkt en met de pensioenen. Lees Meer »
Thursday 31 August 2017
'Nederland kampioen deeltijdwerken'
Nederland is wereldwijd 'kampioen deeltijdwerken', zo blijkt weer uit de nieuwste cijfers van het CBS. Dat is geen verrassing, vindt Chris Baggerman, coördinator Arbeidsvoorwaardenbeleid bij de RMU. "Wat de cijfers daarnaast ook duidelijk maken, zijn zaken die eerst onmiskenbaar onder de radar bleven."
 
Lees Meer »
Friday 11 August 2017
38 procent werkt in woongemeente
In 2015 woonde 38 procent van de werknemers in Nederland in dezelfde gemeente waar ze werkten. En gemiddeld woonde een werknemer 22,6 km van zijn werkplek. Dit blijkt uit nieuwe cijfers omtrent woon-werkafstanden van het CBS over het jaar 2015. Lees Meer »
Wednesday 19 July 2017
'300.000 fte aan onbetaald overwerk'
Van de zeven miljoen werknemers in Nederland verricht een groot deel regelmatig onbetaald overwerk. Volgens onderzoek van TNO in opdracht van vakbond FNV staat dit in totaal voor ruim 20 miljard euro per jaar. Lees Meer »
CBS: Horeca kent minste ziekteverzuim
Afwezigheid door ziekte, de aantallen verschillen behoorlijk van sector tot sector. Het CBS deed landelijk onderzoek naar ziekteverzuim in 2016 en de achtergrond daarvan en publiceerde dit afgelopen woensdag. In de horeca blijken de minste verzuimuren te zijn geweest en de meeste in de sector openbaar bestuur. Lees Meer »
Wednesday 14 June 2017
'Zzp'er betaalt nauwelijks belasting'
Bijna 4 op de 10 zelfstandigen (zzp’ers) betalen vrijwel geen inkomstenbelasting, heeft het CBS berekend. Zij profiteren van zoveel belastingvoordelen dat zij per saldo nauwelijks belasting afdragen. Critici vrezen voor de toekomst van ons sociale stelsel, omdat een toenemend aantal zelfstandigen niet meebetaalt aan de AOW, ANW en de WLZ. Terecht? Lees Meer »
Categorieën Binnenland
Tags rmu zzp
door Redactie