'Gedwongen zondagsopening gaat op de schop'
Het kabinet wil dat winkeliers niet meer verplicht worden op zondag open te zijn. Het eenzijdig afdwingen van openstelling door winkeliersverenigingen en andere partijen wordt daarmee een halt toegeroepen. Dat heeft staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aangekondigd te willen regelen in een wetsvoorstel. Lees Meer »
Tuesday 2 January 2018
Beoordelingsgesprek in 4 stappen
De dagen worden korter, de sneeuw ligt op de ontbladerde bomen en de temperatuur doet winters aan. Een mooie tijd om met je medewerkers terug te blikken op hun prestaties in het afgelopen jaar. Maar welke gesprek(s)vorm – en inhoud heeft de meeste toegevoegde waarde? Want eerlijk is eerlijk, een flink percentage leidinggevenden heeft er behoorlijk moeite mee om te praten over het eigen of andermans presteren. Lees Meer »
Friday 24 March 2017
Vitaal ondernemen op lange termijn
Zit je net lekker te eten tijdens een gezellige maaltijd, begint je mobiel te piepen. Is het een klant of zijn het pushberichten? De nieuwshonger en triggers van klanten zijn bijna niet te negeren. Iedereen baalt. Zo zoek je naar de combinatie van werk en je privésituatie. Wie herkent het niet? Lees Meer »
Wednesday 1 March 2017
Zingevend en inspirerend leiderschap
Onlangs bracht Business Leader de resultaten naar buiten van een grootschalig onderzoek. Maar liefst zestig procent van de ondervraagde zegt te willen inspireren. Het inspirerend leiderschap staat bij een groeiend aantal directeuren bovenaan het prioriteitenlijstje. Lees Meer »
'Maandsalaris vrouw valt nog steeds tegen'
Jonge vrouwen doen het goed op de arbeidsmarkt. Tenminste, als je naar hun uurloon kijkt. Maar als je hun salaris onder loep neemt, dan valt het weer tegen. Lees Meer »
'Omscholing in plaats van ontslagvergoeding'
Werkgeversorganisaties willen dat bij reorganisatie meer geld uitgaat naar omscholing van werknemers in plaats van naar ontslagvergoedingen. Dat staat in de nieuwe arbeidsvoorwaardennota die woensdag is gepresenteerd door AWVN, VNO/NCW en MKB-Nederland. Lees Meer »
Wednesday 11 January 2017
WWZ in 2017 aanpassen of afschaffen?
De geloofwaardigheid van de flexwet en het ontslagrecht (de WWZ) is nagenoeg verdampt. Wat nu? Onder het mom van maatwerk steeds kleine wijzigingen doorvoeren of juist aansturen op een algehele en structurele aanpassing van de Wet werk en zekerheid? Lees Meer »
1,6 miljoen Nederlanders volgen cursus na 25e
Bijna achttien procent van Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar hebben in 2014 een opleiding of cursus gevolgd. Dat komt neer op ongeveer 1,6 miljoen personen. Lees Meer »
Baanzekerheid Nederlandse werknemer flink afgenomen
e positie van werknemers in Nederland is de afgelopen jaren in hoog tempo onzekerder geworden. Lees Meer »
Acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee
Bijna acht op de tien werkenden nemen zelf lunch mee naar hun werk. De helft van de werknemers eet deze op in het bedrijfsrestaurant. Lees Meer »