Friday 8 December 2017
Dringend personeelstekort... Wat nu?
Komende jaren is er dringend personeel nodig. Het gaat vooral om technische beroepen, maar ook in de gezondheidszorg en het onderwijs zijn grote knelpunten te verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Maastricht.
Lees Meer »
Friday 20 October 2017
Omgaan met baanverlies
In Nederland zijn meer dan 300.000 mensen werkloos. Korter of langer geleden zijn deze mensen hun baan verloren. Gelukkig vinden veel mensen snel weer een nieuwe uitdaging. Maar als werkzoekende ga je wel door een diep dal. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Friday 29 September 2017
ECB wil jeugdwerkloosheid te lijf gaan
Mario Draghi wil dat de jeugdwerkloosheid in de Europese landen wordt aangepakt. In een toespraak in Ierland uitte de ECB-voorzitter kritiek op regeringen die meer kunnen en moeten doen aan een gunstigere arbeidsmarkt voor jongeren. Lees Meer »
Friday 25 August 2017
Zittende werknemers in beweging!
Het mag dan een overbekend gegeven zijn dat ieder mens voldoende beweging nodig heeft, veel mensen met zittend werk komen hier toch niet makkelijk aan. De Gezondheidsraad stak afgelopen week weer eens zijn nek uit, met nieuwe bewegingsrichtlijnen. Maar hoe krijg je als werkgever je mensen ook echt in beweging? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
Tags beweging
door Redactie
Wednesday 2 August 2017
Online check sollicitant aan banden?
Het is bij een sollicitatie meer regel dan uitzondering: de online check. Ga er maar gerust vanuit dat de werkgever je heeft gegoogled en je online profielen heeft nageplozen. Maar is dat wel eerlijk? De EU denkt in ieder geval van niet en neemt maatregelen. Lees Meer »
Friday 28 July 2017
Relax! Meer rusten = meer doen
Eeuwen geleden geloofden schrijvers al dat ze ’s ochtends veel creatiever zijn dan later op de dag. Daarom stonden ze voor dag en dauw op. Wetenschappers hebben dit gevoel intussen bevestigd. Door vroeg te beginnen en time-outs te nemen, kun je inderdaad meer doen in minder tijd. Daar kwam de Amerikaanse historicus Alex Pang na een burn-out ook achter… Lees Meer »
'Veel regels bij re-integratie, voorkom loonsancties'
Als een werkgever te maken krijgt met een arbeidsongeschikte werknemer dient hij alert te zijn op de regelgeving rond ziekte en re-integratie. Ook een werknemer heeft verplichtingen. Een werknemer die ziek wordt, moet dit zo snel mogelijk melden bij de werkgever. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Wednesday 28 June 2017
Ontslag per direct
RMU-Lid is René al jaren, maar buiten een adviesvraag om heeft hij geen direct gebruik hoeven te maken van de diensten van de RMU. Totdat zijn werkgever hem van het ene op het andere moment de deur wijst. “Na mijn werkdag was het op kantoor komen en kon ik gaan” Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Friday 9 June 2017
Wat heb je aan de Arbowet?
Afgelopen week verscheen het bericht “Werknemers in Nederland vinden dat op sommige vlakken de arbeidsomstandigheden minder goed zijn geworden.” Maar wat bedoelen we met arbeidsomstandigheden? Lees Meer »
Siloah krijgt natuurlijke dagbesteding
Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven in Tricht en locatie Lingeoever van Siloah (Gehandicaptenzorg) in Geldermalsen gaan samenwerken. Onlangs hebben beide organisaties een intentieverklaring getekend waarin de uitgangspunten van de beoogde samenwerking zijn vastgelegd. Lees Meer »