Friday 25 August 2017
Zittende werknemers in beweging!
Het mag dan een overbekend gegeven zijn dat ieder mens voldoende beweging nodig heeft, veel mensen met zittend werk komen hier toch niet makkelijk aan. De Gezondheidsraad stak afgelopen week weer eens zijn nek uit, met nieuwe bewegingsrichtlijnen. Maar hoe krijg je als werkgever je mensen ook echt in beweging? Lees Meer »
Categorieën Algemeen
Tags beweging
door Redactie
Wednesday 2 August 2017
Online check sollicitant aan banden?
Het is bij een sollicitatie meer regel dan uitzondering: de online check. Ga er maar gerust vanuit dat de werkgever je heeft gegoogled en je online profielen heeft nageplozen. Maar is dat wel eerlijk? De EU denkt in ieder geval van niet en neemt maatregelen. Lees Meer »
Friday 28 July 2017
Relax! Meer rusten = meer doen
Eeuwen geleden geloofden schrijvers al dat ze ’s ochtends veel creatiever zijn dan later op de dag. Daarom stonden ze voor dag en dauw op. Wetenschappers hebben dit gevoel intussen bevestigd. Door vroeg te beginnen en time-outs te nemen, kun je inderdaad meer doen in minder tijd. Daar kwam de Amerikaanse historicus Alex Pang na een burn-out ook achter… Lees Meer »
'Veel regels bij re-integratie, voorkom loonsancties'
Als een werkgever te maken krijgt met een arbeidsongeschikte werknemer dient hij alert te zijn op de regelgeving rond ziekte en re-integratie. Ook een werknemer heeft verplichtingen. Een werknemer die ziek wordt, moet dit zo snel mogelijk melden bij de werkgever. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Wednesday 28 June 2017
Ontslag per direct
RMU-Lid is René al jaren, maar buiten een adviesvraag om heeft hij geen direct gebruik hoeven te maken van de diensten van de RMU. Totdat zijn werkgever hem van het ene op het andere moment de deur wijst. “Na mijn werkdag was het op kantoor komen en kon ik gaan” Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Friday 9 June 2017
Wat heb je aan de Arbowet?
Afgelopen week verscheen het bericht “Werknemers in Nederland vinden dat op sommige vlakken de arbeidsomstandigheden minder goed zijn geworden.” Maar wat bedoelen we met arbeidsomstandigheden? Lees Meer »
Siloah krijgt natuurlijke dagbesteding
Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven in Tricht en locatie Lingeoever van Siloah (Gehandicaptenzorg) in Geldermalsen gaan samenwerken. Onlangs hebben beide organisaties een intentieverklaring getekend waarin de uitgangspunten van de beoogde samenwerking zijn vastgelegd. Lees Meer »
Steeds meer animo vrije Bevrijdingsdag
Steeds meer mensen willen op Bevrijdingsdag een vrije dag. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vorig jaar was 60 procent voorstander van dit plan, nu is dat 70 procent. Een goed idee? Lees Meer »
Wednesday 26 April 2017
3e jaar oudere ww'ers terug op tafel
Minister Asscher heeft afgelopen woensdag de werkgevers- en werknemersorganisaties in de Stichting van de Arbeid (STAR) medegedeeld dat hij akkoord is met reparatie van het derde jaar WW-uitkering voor langdurig werklozen. De verwachting is dat de sociale partners in de STAR vandaag ook hun handtekening zetten. Lees Meer »
Friday 7 April 2017
Nieuw RMU·NU magazine uit
Het nieuwste nummer van RMU·NU gaat over de kabinetsformatie, de dilemma’s voor zzp’ers en de houding van christenen op de werkvloer. “Geen minimale inzet, maar optimale inzet”, stelt Nico van der Voet over de werkhouding. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie