Driestar Forum Pedagogiek over gender

Friday 20 October 2017
Driestar Forum Pedagogiek over gender Driestar hogeschool organiseert vier keer per jaar een Forum voor Pedagogiek voor studenten, zorgexperts en onderwijskundigen. Op 25 oktober aanstaande is het thema ‘Gender: mens of marketing?’.

Hoe kijken we vanuit christelijk perspectief naar genderdysforie? Transgenders worstelen met vragen over hun diepste identiteit. Dat maakt de problematiek volgens ds. Marc ten Brink uit ’t Harde zo complex. Hij is gereformeerd-vrijgemaakt predikant en als gastheer betrokken bij de zelfhulpgroep Transgender & Geloof (onderdeel van Transvisie).

Fundamentele verwarring
Marc: “Bij transgenders is er sprake van een fundamentele verwarring over hun eigen zijn. Dat brengt legio vragen mee: Wie ben ik? Hoe ben ik bedoeld? Welke weg heb ik te gaan? En – als hij of zij gelovig is – wie ben ik voor God? Maar er spelen ook vragen als: Zullen andere mensen mij niet afwijzen? Mag ik operaties ondergaan?”

Ten Brink merkt dat transgenders vaak al van jongs af met deze vragen worstelen en soms zelfs in depressies terechtkomen. “Ze zijn heel bang om uit de kast te komen, liggen totaal met zichzelf in de knoop en weten niet hoe ze relaties moeten aangaan. Dat maakt het zo indringend.”
Op 25 oktober spreekt ds. Marc ten Brink over dit thema in het Forum voor Pedagogiek op Driestar hogeschool.

Over Forum voor Pedagogiek
Op het Forum voor Pedagogiek kun je je laten informeren over nieuwe visies, actuele ontwikkelingen en betekenisvolle trends. Je bespreekt de relevantie ervan voor het eigen functioneren met elkaar.  
Het bijwonen van een avond kost € 12,50 (€ 17,50 inclusief maaltijd). Je kunt je opgeven via dit inschrijfformulier van het Studium Generale

​Bron: Driestar Educatief