Ontslag per direct

Wednesday 28 June 2017
Ontslag per direct RMU-Lid is René al jaren, maar buiten een adviesvraag om heeft hij geen direct gebruik hoeven te maken van de diensten van de RMU. Totdat zijn werkgever hem van het ene op het andere moment de deur wijst. “Na mijn werkdag was het op kantoor komen en kon ik gaan”

Jarenlang werkt René als zelfstandige. Langdurig met een compagnon, totdat hun wegen zich scheiden en hij als ZZP-er alleen verder gaat. René: “Als zelfstandige werkte ik al een hele tijd voor eenzelfde opdrachtgever en een kleine tien jaar terug wilde deze opdrachtgever me graag binnenboord hebben als personeelslid. Uiteindelijk heb ik die stap ook gezet en ben ik als medewerker binnen dat bedrijf aan de slag gegaan”. René heeft bij zijn werkgever een eigen ‘klus’ te klaren als engineer. Daarvoor komt hij bij heel wat klanten over de vloer en een belangrijk deel van zijn werktijd is hij bezig met de ontwikkeling van een nieuw product. René: “Dit nieuwe product was echt een technisch hoogstandje. Daardoor kreeg het bedrijf een enorme boost en werd er een forse energiebesparing gerealiseerd. Door het technisch vernuft van deze ontwikkeling werd bij de klanten een enorme tevredenheid bereikt”.

Zijspoor
René weet dan ook niet wat hij hoort als zijn baas hem op een dag onomwonden vertelt dat hij zijn spullen mag inleveren en niet meer welkom is. René: “Dat het minder spontaan verliep dan eerder, dat voelde ik natuurlijk wel aan. Ik zag ook dat de baas meer gebruik ging maken van de diensten van een ZZP-er, nota bene door mij ingewerkt, waardoor ik meer buiten spel kwam te staan”. Dat lijkt aanvankelijk wel mee te vallen, want: “Als ik terugkijk werkte ik over het hele jaar heen gemiddeld dik 55 - 60 uur per week. Dat was niet anders toen ik al wat buiten spel kwam te staan. Ook toen had ik genoeg nieuwe ideeën en werkte ik lange dagen”. Echter, ondanks dat vele werk is er iets veranderd in de werksfeer en in zijn positie. Nieuwe dingen worden niet meer bij hem, maar bij de “nieuwe collega” neergelegd, die vervolgens aan de haal gaat met de ideeën van René. Ondertussen heeft René privé het nodige te verhapstukken en loopt hij min of meer door met een burn-out.

Lees verder op Candle.nu
Categorieën Algemeen
door