Wet DBA opnieuw in de ijskast
Het kabinet heeft de handhaving van de omstreden Wet DBA voor zzp'ers en hun opdrachtgevers opnieuw uitgesteld, namelijk tot 1 januari 2020. Joakim Rottiné is adviseur Ondernemers bij​ en beantwoordt namens christelijke vakorganisatie RMU een vijftal vragen. Lees Meer »
​Aanhoudend gebrek aan technisch personeel
In minder dan twee jaar tijd is het aantal vacatures in de technologiesector met liefst 16 procent gestegen. Het UWV meldt dat de vraag naar personeel enorm is en dat dat de komende jaren niet zal gaan veranderen. Lees Meer »
'Gedwongen zondagsopening gaat op de schop'
Het kabinet wil dat winkeliers niet meer verplicht worden op zondag open te zijn. Het eenzijdig afdwingen van openstelling door winkeliersverenigingen en andere partijen wordt daarmee een halt toegeroepen. Dat heeft staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) aangekondigd te willen regelen in een wetsvoorstel. Lees Meer »
Tuesday 2 January 2018
Beoordelingsgesprek in 4 stappen
De dagen worden korter, de sneeuw ligt op de ontbladerde bomen en de temperatuur doet winters aan. Een mooie tijd om met je medewerkers terug te blikken op hun prestaties in het afgelopen jaar. Maar welke gesprek(s)vorm – en inhoud heeft de meeste toegevoegde waarde? Want eerlijk is eerlijk, een flink percentage leidinggevenden heeft er behoorlijk moeite mee om te praten over het eigen of andermans presteren. Lees Meer »
Tuesday 2 January 2018
Eleos neemt directeur Pro Life over
Eleos, specialist in christelijke ggz, heeft per 1 januari 2018 Abwin Luteijn aangetrokken als nieuwe bestuurder. Lees Meer »
Friday 8 December 2017
Dringend personeelstekort... Wat nu?
Komende jaren is er dringend personeel nodig. Het gaat vooral om technische beroepen, maar ook in de gezondheidszorg en het onderwijs zijn grote knelpunten te verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Maastricht.
Lees Meer »
Friday 8 December 2017
RMU geeft Nota 2018 aan Rutte
Vakorganisatie RMU presenteert op maandag 11 december 2017 de RMU Nota Arbeidsvoorwaardenbeleid 2018 in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Minister-president Rutte zal het eerste exemplaar van Visie ’18, de publieksversie van de Nota, in ontvangst nemen van RMU-voorman Peter Schalk. Als thema staat ‘Het werken van morgen’ centraal. Lees Meer »
Wednesday 22 November 2017
Aantal technische vacatures explodeert
De technologische sector zit hard verlegen om personeel. Niet alleen nu maar ook in het aankomende decennium, zo blijkt uit een onderzoek van het Economisch Bureau van de ING. De industrie heeft de komende twaalf jaar maar liefst 120 duizend vacatures te vervullen. Lees Meer »
Friday 20 October 2017
Omgaan met baanverlies
In Nederland zijn meer dan 300.000 mensen werkloos. Korter of langer geleden zijn deze mensen hun baan verloren. Gelukkig vinden veel mensen snel weer een nieuwe uitdaging. Maar als werkzoekende ga je wel door een diep dal. Lees Meer »
Categorieën Algemeen
door Redactie
Friday 20 October 2017
Driestar Forum Pedagogiek over gender
Driestar hogeschool organiseert vier keer per jaar een Forum voor Pedagogiek voor studenten, zorgexperts en onderwijskundigen. Op 25 oktober aanstaande is het thema ‘Gender: mens of marketing?’. Lees Meer »